Gå till innehåll

SSF

Ansök om LOK-stöd

LOK-stödet finns till för att stödja föreningens barn- och ungdomsverksamhet, ålder 7–25 år. Alla ideella föreningar, som är medlemmar Svenska Skidförbundet, kan ansöka om bidrag.

Så här ansöker du

Ansökan om LOK-stöd görs via föreningens sida på IdrottOnline och ska innehålla redovisning av genomförda sammankomster, fördelade på ålder och kön. Max 30 deltagare kan registreras per sammankomst. Även närvarorapportering sker via IdrottOnline.

Skicka in ansökan...

  • för våren: senast 25 augusti
  • för hösten: senast 25 februari

NOTERA! Om föreningen närvaroregistrerar i ett externt system och har aktiverat inläsning till IdrottOnline så måste aktiviteterna vara registrerade i det externa systemet senaste den 20 februari/augusti. Sportadmins föreningar skall ha registrerat aktiviteterna i deras system senast den 10 februari/augusti.

LÄS MER

Förändrade LOK-stödsregler 1 juli 2023

Från den 1 juli 2023 blir det möjligt att ansöka om LOK-stöd för kortare aktiviteter, samtidigt som fler deltagare per grupp tillåts (under förutsättning att det också finns fler ledare).

LÄS MER: Förändrade LOK-stödsregler Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Därför är det viktigt att registrera aktivitetstimmar

All teori som sker utanför ordinarie verksamhet, som är utbildande och utvecklande, och som rapporteras in till er konsulent på SISU Idrottsutbildarna genererar ekonomiska resurser som ni sedan kan använda i utbildningssyfte.

Rapporteringen är inte endast bra för din förening utan även för ditt SF (Svenska Skidförbundet) och ditt distriktsförbund eftersom deras stöd från RF bland annat baseras på mängden utbildning som genomförts i landet.

Resurserna kan användas till utbildningsrelaterade kostnader, exempelvis:

  • Anmälningsavgifter till utbildningar och föreläsningar
  • Utbildningsmaterial, böcker mm.
  • Kostnader för föreläsare
  • Lokalhyra (dock inte av egen lokal)


Rapporteringen är enkel och går att göra digitalt via Idrottonline eller på pappersblankett.

Tveka inte att ta kontakt med er lokala SISU-konsulent om ni behöver hjälp!

Detta är LOK-stödet

Riksidrottsförbundet får i dag cirka 1,5 miljarder kronor att fördela till svensk idrott. Pengarna kommer dels som statsmedel och dels som vinstdelning från Svenska Spel. Huvuddelen av pengarna går ut till föreningarna som lokalt aktivitetsstöd, LOK för att stödja föreningsdriven barn- och ungdomsidrott.

Senast uppdaterad
2023-02-22
Publicerad
2022-12-08
Skribent
Lotte Jernberg, SSF
Kontaktperson
Karin Sundberg
karin.sundberg@skidor.com

TIPS!

Ju tidigare föreningen skickar in ansökan, desto större chans att få utbetalning av LOK-stöd redan i den första utbetalningen, som sker en vecka efter sista ansökningsdag.

Huvudsponsor