Gå till innehåll

SSF

En bild

Anläggningsstöd

Utan bra anläggningar – ingen verksamhet. Därför är det viktigt att vi skapar och utvecklar anläggningar som är tillgängliga och välkomnande för alla. Här är finansiering en viktig del för att utvecklas.

Tips på olika typer av stöd som kan ansökas om.

Riksidrottsförbundets anläggningsstöd

Bidrag ges till objekt som leder till bättre förutsättningar för barns och ungdomars idrottande.

Stöd till anläggningar och idrottsmiljöer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (länk till rf.se)

Stöden administreras i första hand av respektive RF-SISU-distrikt. För mer information om stödet, kontakta ditt distrikts handläggare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Bidrag kan även ansökas hos...

Allmänna Arvsfonden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – ansök om lokalstöd för en ny verksamhet för barn, ungdomar, äldre från 65 år och/eller personer med funktionsnedsättning.

Jordbruksverket Länk till annan webbplats. har ett stöd som syftar till att skapa och behålla anläggningar för idrotts- och fritidsaktiviteter på landsbygden.

Boverket, allmänna samlingslokaler Länk till annan webbplats. – kan ges till nybyggnad, tillbyggnad, ombyggnad och inköp av allmän samlingslokal, samt till åtgärder i lokalen som ska förbättra dess standard, tillgänglighet eller energieffektivitet. Ansök senast 1 december.

Boverket, allmänna samlingslokaler för ungdomar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – ges till åtgärder som ska anpassa en allmän samlingslokal till ungdomsverksamhet. Det kan även ges för att stimulera ungdomars verksamhet inom kultur- och fritidsområdet i en sådan lokal. Ansök senast 31 augusti.

Kommunen, besök din kommuns webbplats, sök efter anläggningsbidrag.

Det kan också finnas lokala stiftelser som delar ut stöd till anläggningar och idrottsmiljöer. Det mest vanligt förekommande är att det finns lokala sparbanksstiftelser som delar ut stöd till detta ändamål. Kontakta handläggaren på ditt distriktsidrottsförbund, så kan de hjälpa dig att finna fler finansiärer.

Senast uppdaterad
2023-01-20
Publicerad
2022-12-07
Skribent
Lotte Jernberg, SSF
Kontaktperson
Mattias Hägglund
mattias.hagglund@skidor.com
070-525 48 35

Huvudsponsor