Medelpads Skidförbund

Folksam 2024 Gruppbild Medelpad

Medepads summering av Folksam Cup 2024

Skidungdomar från hela Sverige födda 2008 och 2009 samlades återigen i Järpen för deltagande i distriktsfinalerna.

Som brukligt för starten av sportlovet, har Folksam Cup avgjorts. För 4.e året har Järpen stått som värd. Fantastiskt bra arrangerat på alla sätt och vis. En totalupplevlse!

I årets upplaga hade Medelpad anmält 22 st åkare, varav 19 st var på plats. Tyvärr, ett sjukdomsfall redan natten innan tävlingarna, decimerade truppen till 18 st. Åkare från 8 av distriktets klubbar deltog.

Först ut på programmet var sprint prologen. Många fina prestationer av våra åkare. Nytt för i år var att alla startande fick åka inte bara prolog men även heat vilket gjorde att alla fick känna på att åka täta race mot åkare med samma kapacitet. Mycket uppskattat format som främjar att alla skall få testa att åka i täta heat.

Dag 2 var det dags för distans prolog och på det jaktstart baserat på prologen. Återigen många fina prestationer. Här kom också placeringsmässigt Medelpads bästa resultat. En andraplats för Tynderös Samuel Henriksson i jaktstarten.

Dag 3 och sista kördes stafetter. På sprintstafetterna hade Medelpad 1 lag i A-final samt ett deltagare i ett mixlag. Snyggt kört av alla. Långa stafetten placerade sig Medelpads lag 1 på 6:e plats. Mycket skidglädje.

Totalt för alla tre dagarna hamnade Medelpad på en finfin 6:e plats. De två första dagarna hänger Medelpad med jättebra och var 2 resp 3:a men när det blir stafetter så är vi helt enkelt för få åkare för att kunna tampas om de ädla valörerna. Återigen en toppeninsats av Medelpad. Vann gjorde smått omöjliga Dalarna.

Nästa år flyttar Folksam Cup till Torsby. Vi tackar Järpen för 4 härliga år!